Storing zoeken internet

01-11-2019 16:02

Deze instructie kan helpen bij een verstoring van internet toegang.
Let op! Dit heeft betrekking op de internetverbinding en niet het interne netwerk of WiFi netwerk.

Wanneer alleen een enkele gebruiker een verstoring heeft, dan dient de oorzaak in eerste instantie gezocht te worden bij het betreffende apparaat van de gebruiker en niet in de internetverbinding.

Storingzoeken:

• Heeft modem linesync brandt het DSL lampje op de modem.
  • Controleer de PPP sessies binnen portal leverancier, radius accounting.
  • Sinds wanneer is de verstoring?

Bij geen linesync:

• Hebben de buren wel internet?
  • Is er iets gewijzigd op locatie bij de klant, meterkast en ISRA ruimte?
  • Bij twijfel de modem direct op het ISRA laten aansluiten.

Bij linesync geen radius accounting:

• Firewall herstarten.
  • Ziet leverancier wel linesync? zo ja; mogelijk kruising of lijn kaping.
  • Ziet leverancier geen linesync? vraag om lijn / selt meeting?
  • Vertel leverancier dat de gedane acties op locatie.

Bij linesync wel radius accounting:

• Firewall herstarten.
  • Kunnen wij de modem wel bereiken; ping of https en poort 450?
  • DNS controle, is http://1.1.1.1 bereikbaar?
  • Wat geeft DHCP en/of DNS uit?