Security Gateway USG Pro 4P WAN duplex instelling

15-08-2019 14:35

Deze instructie legt uit hoe een UniFi Security Gateway Pro ofwel USG 4P ingesteld kan worden voor het gebruik van aangepaste duplex instellingen voor de WAN poort.

De USG 4P heeft 2 WAN poorten op basis van UTP en 2 op basis van SFP glasvezel, de UTP en SFP poorten zijn intern gekoppeld aan elkaar.
Omdat SFP poorten enkel werken op 1000Mbps met automatische duplex instellingen is deze functie standaard niet beschikbaar.

Om deze reden kan de interface LAN2 gebruikt worden als WAN interface.

Instructie:
Navigeer binnen het Unifi portal port instellingen.
Klik op Devices > Klik op de UGS > Ports > Configure Interfaces
Wijzig Port WAN1 naar Disabled
Wijzig Port LAN2 naar WAN
Pas de duplex instellingen aan zoals gewenst zijn.
Klik op Apply