Hardware NAT en Hardware Acceleration

05-01-2021 11:49

Bij gebruik van SIP / VoIP dient er geen gebruik gemaakt worden van Hardware NAT of Hardware Acceleration. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van een router/firewall welke beschikt over de functie hardware NAT of Hardware Acceleration, dan dient deze uitgeschakeld te worden. Bepaalde goedkopere routers en firewall maken gebruik van deze optie om middels het manipuleren van pakketten de maximale doorvoersnelheid te verhogen.

Routers die hebben zijn o.a.:

• Draytek Vigor 2130 (Hardware NAT)
  • Draytek Vigor 2925 (Hardware Acceleration)

Op sommige routers / firewall is hiervoor een LED indicator aanwezig met de beschrijving HPA.

Oplossing:
Schakel de functie Hardware NAT en/of Hardware Accelaration uit.
Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw router of firewall.