Instellen IVR

14-02-2018 12:25

Deze instructie is voor het instellen van een IVR menu ofwel Auto Attendant / Voice Menus.

Een keuze menu kan gebruikt worden om gesprekken te verdelen over veschillende afdelingen.
Bijvoorbeeld; Toets 1 voor de helpdesk, Toets 2 voor verkoop, Toets 3 voor de administratie.

U dient eerst in te loggen op de PBX Manager met uw beheer account.
https://pbx.business-isp.nl

Voordat u verder gaat dienen alle onderdelen welke aangeroepen kunnen worden al aanwezig te zijn, zoals Hunt List en Voice Prompts etc.

Stap 1. Nieuw Voice Menu aanmaken of bewerken

Navigeer naar PBX Features > Auto Attendant / Voice Menus
Klik op Create Voice Menu om een nieuw menu aan te maken of klik op het potlood icoon voor een bestaand menu.

Stap 2. Instellen keuzes / Selections
Vul bij het aanmaken bij Name de gewenste naam van het menu in.
Bij Announcement kunt u het gewenste Voice Prompts selecteren.
In de tabel kan per toets keuze de gewenste actie geselecteerd worden.
Hieronder de uitleg van de meest gebruikte What to do? acties:
Go to Hunt List: Selecteer de gewenste Hunt List
Dial Extention
: Vul het interne toestelnummer in.
Dial Phone #
: Vul het externe telefoonnummer in.
Go to Feature Code
: Selecteer de gewenste Feature Code.
Vleave Voice Mail (Silent)
: Selecteer de gewenste Special Mailbox.

Stap 3. Instellen Options
Deze opties zijn niet verplicht, maar wel bepalend voor een goede werking.
Hieronder de uitleg over de verschillende opties:
Wait before playing (sec): Tijd voor afspelen Voice Menu.
Ring while waiting: Ring tone afspelen voordat er een keuze is gemaakt.
Wait for respone (sec): Tijd voordat het menu / audio bericht (announcement) herhaald wordt.
Wait for key press (sec): Tijd voor wachten op extra cijfers, na eerste invoer door beller.
Allow dialing extensions: Staat toe om tijdens menu interne toestellen direct aan te roepen c.q. te bellen.
Allow dialing Feature Codes: Staat toe om tijdens menu Feature Codes aan te roepen c.q. te bellen.
Try to detect fax calls?: Stuurt een fax tone zodat faxen ontvangen kunnen worden.
Additional allowed dialing pattern(s): Optioneel veld voor geavanceerde dial commando's, niet gebruiken.
Password for authentication: Optioneel veld voor wachtwoord, na invoeren wachtwoord zal het menu verder gaan.
Language: Selecteer de taal voor het keuze menu.
Execute command on hangup: Optioneel veld voor geavanceerde dial commando's, niet gebruiken.
Klik op Save om de instellingen op te slaan.