UniFi Access Point toevoegen aan UniFi Cloud Controller

07-12-2017 11:55

Deze instructie legt uit hoe een UniFi access point toegevoegd kan worden aan de UniFi Cloud Controller.
Let op! Alleen nodig wanneer ze nog niet zichtbaar zijn binnen het portal.

Om gebruik te maken van de UniFi Cloud Controller, dient u te beschikken over:

• een UniFi Access Point
  • een abonnement voor het apparaat

Stap 1: Aansluiten
Sluit het apparaat aan op uw netwerk.
Wanneer u netwerk beschikt over PoE, dan zal de access point vanzelf aan gaan.
Wanneer dit niet het geval is dient u een PoE adapter te gebruiken.

Stap 2: Configureren
Maak verbinding middels SSH naar het IP adres* van de access point.
Username: ubnt
Password: ubnt

Voer het onderstaande commando uit:
set-inform http://unifi.secureonline.nl:8080/inform

Hierna kunt u contact opnemen met uw de helpdesk om het abonnement te activeren.
Let op! Wanneer dit is gedaan dient u het commando nogmaals uit te voeren.

*) Het IP adres kunt u terugvinden in uw router of eenvoudig met de Google Chrome extentie. Ook is dit mogelijk met de Unifi discover tool of op uw smartphone of tablet op iPhone of iPad of Android.