Configureren VPN binnen Cisco ASA naar USG

07-12-2017 11:57

Deze instructie legt uit hoe er een IPsec VPN ingesteld dient te worden binnen een Cisco ASA voor verbinding met een USG.

Stap 1: Instellen IPsec binnen Cisco ASA via wizard
Login op de ASDM van de Cisco ASA
Configureer een IPsec site-to-site VPN middels de wizard en onderstaande gegevens:
Peer IP Address voer hier het IP adres van de USG firewall.
Interface selecteer bijvoorbeeld Outside
Local network voer hier in en selecteer de gewenste netwerk object.
Remote network voer hier in en selecteer de gewenste netwerk object.
Pre-Shared Key voer hier de gewenste key in, deze dient gelijk te zijn als binnen de USG.
NAT Exempt selecteer de gewenste netwerk object.

Hierna is de configuratie binnen de Cisco ASA voltooid.
Klik op Finish

Stap 2: Pas connection profile aan
Navigeer naar naar Configuration -> Site-to-site VPN
Onder Connection Profile dubbel klik op de aangemaakte VPN verbinding.
Bij IKE_v1 schakel de optie uit
Klik op OK

Gerelateerde items:
Configureren IPsec VPN naar Cisco ASA
Handige USG cli commando's