Instructie SMS API

Deze instructie is voor het verzenden van SMS berichten middels een API.

Connect Call API

De Connect Call API stelt ontwikkelaars in staat om SMS berichten te verzenden vanuit browser of eigen applicatie op te zetten.

De standaard URL voor deze API is:
https://portal.business-isp.nl/api/

Wanneer er een custom API voor u is aangemaakt dan dient u deze te gebruiken.

Request:
sendsms.ashx?login=xx&pass=xx&from=xx&to=xx&text=xx

Parameter

Mandatory

Description

to

yes

message destination number

from

yes

sender phone number or name

login

yes

client login, used for authentication

pass

yes

client password

text

yes

message text

Response:

<response>
<sms_response_code>200</sms_response_code>
<sms_response_text>SMS message sent.</sms_response_text>
<sms_response_destination>31612345678</sms_response_destination>
</response>

Voor overige statussen zie onderstaande tabel response codes.

Response Code

Description

200

OK

40x

Authentication or Funds errors

50x

Server error

60x

Carrier error

70x

Reseller funds error

VCard messages:

Voor verzenden VCards dient onderstaande opmaak gebruikt te worden.

special=vcard

Allows sending a VCard

binary=1

required to identify the message as binary

vcard fieds

Description

vname

VCard Name

vmobile

VCard Mobile

vphone

VCard Phone

vemail

VCard Email

vfax

VCardFax

Voorbeeld:

&special=vcard&vname=naam&vmobile=+31201234567&vphone=+31201234500&vemail=email@domain.com&vfax=+31201234599

Binary messages:

Voor verzenden van binary messages dient onderstaande opmaak gebruikt te worden, vervang het de variable &text=xx, volgens onderstaand voorbeeld.

udh

(User Data Header) should include a string of hexadecimal digits which form the binary user data header for the message

data

should include a string of hexadecimal digits which form the binary data content for the message

binary=1

required to identify the message as binary

Voorbeeld:
&binary=1&udh=06050415811581&data=024A3A51D195CDD004001B20550590610560558550548540820849900000