UniFi Access Point instellen als Mesh repeater.

08-12-2020 11:37

Deze instructie legt uit hoe u een Access Point als Mesh repeater kunt instellen.
Eerst dienen de Access Point toegevoegd te zijn aan de cloud controller, lees hier meer.

Stap 1. Inloggen

Login op de portal van Unifi: https://unifi.secureonline.nl

Stap 2. Site bewerken
Zodra u bent ingelogd, klik linksonderaan op het icoon van instellingen.
Klik vervolgens op Site.
Zet het vinkje aan bij "Enable connectivity monitor and wireless uplink"
Zorg er vervolgens voor dat het bolletje bij Default gateway is gevult.

Stap 3. Access Points adopteren
Zorg ervoor dat beide Access Points met een netwerkkabel zijn aangesloten
Adopteer beide Access Points in het unifi portal.

Stap 4. Access Point configureren
Zorg ervoor dat de Access Points zijn geconfigureerd op het zelfde "Wifi Chanel"
Dit kan gedaan worden door op de Access Point te klikken en te navigeren naar "Configuration > Radios"
Verplaats nu de Access Point zodat er minimaal 10 meter tussen beide Access Points is.
Zorg er vervolgens voor dat de Access Point alleen PoE heeft, en geen netwerk.
Vervolgens kan jij bij de status zien dat er een melding komt met "Heartbeat Missed" en vervolgens "Disconnected" of "Isolated" komt te staan.
Let op, dit kan ongeveer 6+ minuten duren.

Stap 5. Access Point client in bridge zetten.
Bewerk vervolgens de client door hierop te klikken, en ga vervolgens naar "Configuration > Wireless Uplink"
Klik vervolgens op het link icoon onder actions achter de gewenste Accespoint.
Vervolgens kan jij bij de status het volgende zien "Connected Wireless".
Dit houd in dat de Access Point in repeater modus staat.

Gemiddelde beoordeling: 5 (1 Stem)